Anasayfa > Sanat Haberleri > Godzilla vs Kong Pandemi Rekoru Kırdı

Godzilla vs Kong Pandemi Rekoru Kırdı

Godzilla vs Kong Pandemi Rekoru kırdı. 2021’in heyecanla beklenen filmi hayranlar kadar yapımcısının da yüzünü güldürmeyi başardı.

Covid-19 pandemisinin en çok vurduğu sektörlerden biri de süphesiz film sektörü oldu. Pandemi döneminde birbiri aradına iptal ve ertelenme haberleri geldi. Ancak pandeminin ne zaman biteceğinin hala belli olmadığı zor günlerde hayat bir şekilde devam ediyor ve filmler de yavaş yavaş yeniden beyazperde ile buluşmaya başladı. Bu filmlerden belki de en çok bekleneni ise Godzilla vs Kong idi. Film beklentileri fazlasıyla karşıladı ve pandemide en çok kar getiren yapım olmayı başardı.

Dungeons and Dragons Filmi Ertelendi

Godzilla vs Kong, hem sinemalarda hem de HBO Max’ta görücüye çıktı. HBO Max üzerinde de gösterilmesine rağmen sinema salonlarında da başarı elde etmesi, filmin gişe gücünü de gözler önüne serdi. Deadline sitesinin haberine göre, film global olarak 285 milyon dolar hasılata ulaştı. Film, Amerika’da da etkileyici bir başarı elde etti. Şimdiden 70 milyon dolara dayanan gişe ikinci haftasında da yapımcısına etkileyici bir 13 milyon dolar kazandırdı. Pandemi rekoru daha önce 58 milyon dolar hasılata ulaşan Tenet filminde bulunuyordu.

Godzilla vs Kong pandemi rekoru sinemalardaki kısıtlamalara rağmen gerçekleşti. Pandemi nedeniyle sinema salonları kısıtlı kapasiteyle çalışmasaydı, bu sayı çok daha yüksek olabilirdi. Film global perdede en çok Çin‘de beğenildi. Çin hasılatını Meksika, Avustralya, Tayvan ve Rusya takip etti.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir