Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google ve Facebook Personeli Sene Sonuna Kadar Evden Çalışacak

Google ve Facebook Personeli Sene Sonuna Kadar Evden Çalışacak

Coronavirüs pandemisi nedeniyle evden çalışan Google ve Facebook personeli sene sonuna kadar çalışma sistemlerini devam ettirecekler.

Geçtiğimiz günlerde Google Meet’i bedava yapmasıyla gündeme gelen Google ve Messenger Rooms özelliğini tanıtan Facebook, çalışanlarına sene sonuna kadar evden çalışmaları için izin verdi. Ölümcül olabilen Covid-19 virüsüne karşı alınan tebdirler dahilinde, iki teknoloji şirketinin çalışanlarının büyük çoğunluğu evden çalışma sistemine geçirilmişti.

Google yönetici Sundar Pichai, çalışanlara tüm toplantıların uzaktan yürütülmesinin 2011’e kadar uzatılacağını duyurdu. Cuma günü yapılan açıklamada belirtilen bir başka husus ise, normal çalışma şekline dönüşün bir anda olmayacağı ve kademeli olarak gerçekleştirileceği.

Fiziksel çalışma ortamında olmaları zaruri görülen Google çalışanlarının ofislere önümüzdeki bir ila iki ay içinde dönmeleri bekleniyor. Facebook ise, ofislerini Temmuz ayının başlarında açmayı planlıyor. Ancak evden çalışmayı tercih eden kişiler 2021’e kadar bu isteklerini gerçekleştirebilecekler.

Coronavirüs pandemisinin etkisi altına aldığı Silikon vadisinin diğer büyük isimlerinin nasıl bir yol izleyecekleri ise henüz bilinmiyor. Ancak pandeminin kısmen kontrol altına alınması sebebiyle, önümüzdeki günlerde ve haftalarda diğer teknoloji şirketlerinin de bu konuda açıklama yapması bekleniyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir