Anasayfa > Sanat Haberleri > Harry Potter ve Lanetli Çocuk 2022’de Tekrar Sahnede

Harry Potter ve Lanetli Çocuk 2022’de Tekrar Sahnede

Harry Potter ve Lanetli Çocuk, Covid-19 pandemisi nedeniyle sahnelere bir süre ara vermişti. Oyun 2022’de yeniden izleyici ile buluşacak.

2016 yılında Harry Potter evreninin yaratıcısı J.K. Rowling ve John Tiffany tarafından yazılan Harry Potter ve Lanetli Çocuk “keşke hiç yazılmasıydı” dediğimiz epilogların başını çekiyor. Yedi kitaptan oluşan orjinal seriden sonra gelişen olayları konu eden kitap, kelimenin tam anlamıyla bir hayal kırıklığı olmuştu. Bu hayal kırıklığını kurtaran durum ise Jack Thorne‘un tiyatro uyarlamasıyla gelmişti. Dünyanın önemli sahnelerinde milyonların izlediği tiyatro eleştirmenlerde de olumlu izlenimler oluşturmayı başarmıştı.

HBO Max Harry Potter Dizisi Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Covid-19 pandemisinin vurduğu sinema ve tiyatro sahneleri aşılama çalışmalarının hız kazanmasıyla yarı ya da tam kapasitede yeniden açılmaya hazırlanıyor. Lanetli Çocuk oyunu da 2022’de tekrar sahnelerle buluşacağı açıklanan tiyatro oyunları arasındaki yerini aldı.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Konusu Nedir?

Bilindiği gibi yedinci kitabın ve sekizinci filmin sonunda Voldemort’u alt eden Harry, Ron ve Hermione üçlüsü geleceğe umutla bakıyordu. Bu sahneden yıllar sonra Hermione’yi Sihir Bakanı, Harry’yi ise seherbaz olarak karşımızda buluyoruz. Evlenip çoluk çocuğa karışan Harry’nin, Ginny ile olan üç çocuğundan en küçüğü Albus babasının yapamadığını becerip kendisini Slytherin evinde buluyor. En iyi arkadaşı ise kaderin bir oyunu olarak Harry’nin ezeli düşmanı Draco Malfoy’un Gryffindor’lu oğlu Scorpius. İkili Voldemort’la ilgili bir sırrı keşfederken aile, okul, sihir ve bilindik düzeni de büyük bir sorgulamaya gidiyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir