Anasayfa > Sanat Haberleri > Hellsing Film Oluyor!

Hellsing Film Oluyor!

Hellsing film oluyor arkadaşlar. Hem de kanlı canlı (no pun intended) live-action şeklinde. Ülkemizde de birçok genci MTV kanalında yayınlandığı sıralarda anime ve manga tüketmeye yönlendirmiş yapımlardan biri Hellsing. Ünlü korku mangasından uyarlanan 2001 yılında yapılmış anime sahiden anime türüne ilgi uyandırmaya yetecek kadar kuvvetli bir eserdi. Yayınlandığı tarihten 7 yıl sonra Türkiye’de yayınlanmaya başlaması Elfen Lied, Death Note gibi diğer animelerle birlikte o jenerasyonu baya etkilemişti.

Hellsing film oluyor

Hellsing film oluyor olmasına da bu başlı başına sevinilecek şey değil tabi. Hepimiz ünlü anime ve mangaların adaptasyonlarının yüz ekşitmesine alışığız. (Selam Netflix, Selam Death Note!) Fakat bu sefer serinin bir severi olarak beni rahatlatan iki durum var ortada. Birincisi dizinin yazarlığını kariyerinin son derece parlak yıllarını yaşayan bir yazarın üstleniyor olması. John Wick serisi ve The Falcon and the Winter Soldier’da çalışan Derek Kolstad. İkinci rahatlatıcı detay da projenin Amazon Studios tarafından hayata geçirileceği. Amazon’un şu ana kadar çıkardığı işler arasında agresif kötü olan bir dizi veya film hatırlamıyorum ben. Üstelik uyarlama konusunda da hiçbir zaman “Zaten serinin adı yeter be. Çok da uğraşmaya gerek yok.” gibi bir motivasyon hissetmedim. (Oo Netflix selam ya karşılaştık yine!) The Boys, Good Omens ve American Gods gibi uyarlamalar beni fazla fazla mutlu etmişti.

One Punch Man Film Olarak Karşımıza Çıkacak!

Hellsing’in konusundan bahsedelim biraz. Vampir konseptli bilim kurgu ve korku türünde bir eser. Hellsing adında kraliçeye çalışan bir vampir avcısı organizasyonu söz konusu. Bu organizasyonun da Alucard adında vampir bir üyesi var. Bu arkadaş kızıl paltosu ve şapkasıyla arzı endam ederken çip takılmış, sonradan ortaya çıkarılmış vampirler beliriyor. Alucard bütün karizmasıyla çipli vampirlerle uğraşırken bir yandan da Vatikan’a bağlı bir teşkilatın entrikalarıyla boğuşuyor seri boyunca. Biz de son derece karanlık, vahşi fakat bir o kadar da şık sahnelere tanık oluyoruz.

Hellsing film uyarlamasının tarihi ile ilgili henüz bir haber yok ortalıkta. Hatta yapımcının “uyarladığımız esere sadık kalacağız” açıklaması dışında hiçbir şey yok. Bizim hakkında daha fazla bilgi almak istediğimiz ve sevindiğimiz bir haber oldu bu. Özellikle Alucard rolü için seçilen aktörü öğrenmek için sabırsızlanıyoruz. Tıpkı Hellsing gibi yakın zamanda live-action uyarlaması ile karşımıza çıkacak olan One Punch Man ile ilgili haberimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Ege Kumru

Masaüstü Rpg hayranı. Dungeon Master. Hevesli film ve dizi yorumcusu. Konsolda daha iyi nişan alan az kişiden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir