Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Jahrein – Kemal Kılıçdaroğlu Yayını İçin Saat Belli Oldu: Neler Sorulacak?

Jahrein – Kemal Kılıçdaroğlu Yayını İçin Saat Belli Oldu: Neler Sorulacak?

Popüler yayıncı Ahmet “Jahrein” Sonuç’un CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı canlı yayın için saat netleşti.

Twitch’teki işleriyle bilinen Jahrein, geçtiğimiz haftalarda 2023’te milletvekili adayı olacağını duyurmuştu. CHP’de bulunan bazı önemli isimlerin ise yavaş yavaş Twitch ile gençlere ulaşmaya çalıştığını görüyoruz. Mansur Yavaş’ın Pqueen ile yaptığı yayını ve Ekrem İmamoğlu’nun Spor İstanbul Gençlik Festivali yayınını Twitch üzerinden yapmasını buna örnek olarak gösterebiliriz.

Şimdi de CHP’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Jahrein ile yapacağı yayın için detaylar belli oldu. Ünlü yayıncı, geçtiğimiz haftalarda CHP liderine “Bu söylediklerinizi nasıl yapacaksınız?” minvalinde bir soru yöneltmişti. Kılıçdaroğlu ise Jahrein’e bunu bir Twitch yayınında anlatacağını, chat’i şimdiden hazırlamasını söylemişti. Bunun üzerine Jahrein ve Kılıçdaroğlu’nun 22 Mayıs’ta Twitch’te buluşacağı duyurulmuştu.

Jahrein – Kemal Kılıçdaroğlu Twitch Yayını Ne Zaman?

Jahrein’in son paylaştığı tweet ise bu yayının tam saatini bekleyenlere duyurdu. Ünlü yayıncının muhalefet liderini ağırlayacağı Konuşalım Konuşalım Headshot Atalım yayını, 22 Mayıs Cumartesi saat 20.30’da başlayacak.

Paylaşılan duyuru videosunda yayının gelişim evresi, ikilinin birbirine yazdığı tweetler ve diğer yayıncıların bunlara olan tepkisi gösteriliyor. Araya sıkıştırılan bazı Cem Yılmaz sözleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki videolarından kesitler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan göndermeler dikkat çekiyor. Videoda yer verilen wtcN gibi yayıncılar ise genel olarak siyasilerin gençleri dinlemesinden memnun olduklarını, bunun daha büyük bir kitleye yayılmasına dair isteklerini belirtiyorlar.

Yayında Ne Sorulacak?

Jahrein, paylaştığı duyuru videosunda önceden hazırlanmış soruların mümkün olmadığını, Kılıçdaroğlu’nu zorlamaya niyetli olduğunu ima etti. Milletvekili adayı olacağını söylemesiyle gündeme gelen ünlü yayıncı, bu yayının düzenlenmesine sebep olan ilk gönderisinde de Kılıçdaroğlu’na yapmak istediği şeyleri nasıl yapacağını sormuştu. Görünüşe göre gelecek olan sorular büyük oranda CHP’nin iktidara geçmesi durumunda uygulamayı planladığı politikalar üzerine olacak. Umarız gençlerin kafasında olan önemli soruların cevaplandığı, diğer siyasileri de bu alana davet eden, yapıcı bir yayın izleriz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir