Anasayfa > Sanat Haberleri > Kirpi Sonic Netflix Sayesinde Geri Dönüyor

Kirpi Sonic Netflix Sayesinde Geri Dönüyor

Çocukluğumuzun çizgi dizisi Kirpi Sonic Netflix sayesinde geri dönüyor. Netflix oyun tabanlı dizi içeriklerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

Kirpi Sonic, ilk defa 90’lı yıllarda Sonic oyunundaki karakterlerin hikayesinin anlatıldığı bir çizgi dizi olarak ABD televizyonlarında gösterilmeye başlanmıştı. Dizide kahramanımız Sonic, Mobius gezegenini dünyalı işgalci Dr.Robotnik’ten kurtarmak için uğraşan ‘özgürlük savaşçılarının’ lideri olarak yer almaktaydı. Dostları Mors Rotor, kurt kabilesinin şefi Sally ve amcası kirpi Sir Charles ile birlikte çılgın bilim adamı Dr. Robotnik’e karşı mücadele ediyordu. Yalnızca iki sezonunu izleme şansına erişmiş olsak da Sonic, o dönemde televizyonda izlediğimiz şüphesiz en eğlenceli yapımlardan biriydi. Bunun sebebi belki de, diğer çizgi filmlerde olmayan bir şeyi yaparak bizi sürekli oyununa davet etmesiydi.

Kirpi Sonic Netflix

Netflix de bunun farkına varmış olacak ki oyun tabanlı bir animasyon dizi formatıyla Kirpi Sonic hikayesini yeniden canlandırmayı hedefliyor. Sonic’in yapımcısı Sega yapım, Ben 10‘in yapımcısı Man of Action ve Wildbrain ile ortaklaşa çalışan Netflix‘in, Sonic dizisini 2022‘de izleyiciyle buluşturması bekleniyor.

Televizyonda yayınlanan çizgi dizinin üçüncü ve dördüncü sezonları hazırlansa da çekilmemiş ancak video oyunları üretilmeye devam etmişti. Sonic Spinball ve Sonic Forces‘ın oyun kurgusu dizi için yazılan hikayeye göre şekillenmişti. 2020 yılında gösterime giren ‘Sonic the Hedgehog- Kirpi Sonic’ filmi ise yine aynı hikayeden uyarlanmış, filmde ünlü oyuncu Jim Carrey, Dr. Robotnik rolünde oynamıştı.

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir Yorum

  1. netflixte hangi sırayla izlemeliyiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir