Anasayfa > Sanat Haberleri > Lucasfilm Yeni Star Wars Projeleri İle Geliyor

Lucasfilm Yeni Star Wars Projeleri İle Geliyor

Lucasfilm uzun süredir beklenen yeni Star Wars projeleri için sonunda bir açıklama yaptı. Geleceği zaten bilinen dizilerin yanında bir çok bilinmeyen proje Star Wars fanlarını heyecanlandırdı. Bu yazımızda projeleri açıklıyoruz.

Lucasfilm Yatırımcı Günü’nde şu ana kadar hiç görmediğimiz kadar aktif bir Star Wars takvimi açıklandı. Kathleen Kennedy, Lucasfilm’in başındaki film yapımcısı, galaksiyi büyütecek ve çeşitlendirecek birçok yeni Star Wars projesini açıkladı.

Açıklanan Yeni Star Wars Projeleri

1- Star Wars: Obi Wan Kenobi

Obi-Wan-Kenobi logo

Uzun süredir çıkacağı bilinen ve hayranlar tarafından merakla beklenen dizi, 3. film olan Revenge of the Sith’ten 10 yıl sonra geçecek. Etkinlikte sadece ismi duyurulan Star Wars: Obi Was Kenobi hakkında bildiğimiz bir diğer detay ise Hayden Cristensen’ın Darth Vader(Anakin Skywalker), Ewan McGregor’ın ise Obi Wan Kenobi olarak döneceği. Bir dizide bu ikiliyi görmek büyük heyecan yaratacak.

2- Star Wars: Ahsoka

Ahsoka logo

Hepimizin çok sevdiği, Padawanlığından beri her adımını takip ettiği Ahsoka, Star Wars evreninde yerini sabitleştiriyor. Clone Wars’taki büyük yerininin ardından Rebels dizisinde de bulunan karakterimiz en son Mandalorian’da görünerek bizleri zevkten dört köşe etmişti. Dizinin yapımcı koltuğunda Dave Filoni ve Jon Favreau oturacak, Ahsoka’yı ise Mandalorian’daki performansıyla göz dolduran Rosario Dawson canlandıracak.

3- Star Wars: Bad Batch

Açıklanan bir diğer seri ise Bad Batch oldu. Sıkı fanlar bu diziden de haberdardı ancak Clone Wars’tan görüntüler içeren ufak bir tanıtım fragmanı herkesi heyecanlandırmaya yetti. Bad Batch, Klon Savaşları’nda görev almış bir grup “süper asker”in ismi. Bu askerler genetik mutasyonlara sahip ve normal askerlerden farklı özel güçlere sahipler. Dizinin Clone Wars olaylarından sonra geçmesi ve benzer animasyon stiline sahip olması bekleniyor.

Star Wars Evreninde En Sevilen Klonlar

4-Star Wars: Visions

Star Wars Visions logo

Star Wars: Visions, anime stüdyolarının Star Wars evrenine bakışını içerecek bir antoloji. Toplam 10 farklı yorumun yer alacağı antolojide bildiğimiz Star Wars evreni ilk defa orijinal bir animeye sahip olacak.

5- Star Wars: A Droid Story

Animated 'A Droid Story' Star Wars Series coming to Disney+

Clone Wars’tan maceralarını hatırlayacağımız, Anakin Skywalker’ın can dostları C-3PO ve R2-D2 kendi ufak dizilerine sahip oluyor. Yanlarına henüz bilmediğimiz üçüncü bir droid eklenecek olan efsane ikili yine her zamanki gibi şapşal maceralara atılıp başlarını belaya sokacak.

6- The Acolyte

Star Wars: The Acolyte TV Series Announced, Set in Final Days of High  Republic

Star Wars evreninin derinliklerine inen bir yapım geliyor! The Acolyte, Skywalker üçlemesinden yaklaşık 300 yıl önce başlayan High Republic dönemini ele alacak. Alıştığımızdan daha karanlık ve mistik bir atmosfere sahip dizide Güç’ün doğası hakkında yeni şeyler öğrenebilir, kendimizi bambaşka bir Star Wars deneyiminin içinde bulabiliriz.

7- Star Wars: Andor

2021’de gelmesi planlanan Star Wars: Andor, bir ajan filmi. Rogue One’dan tanıdığımız Cassian Andor’un macera dolu ajanlık serüvenine bu diziyle ortak oluyoruz.

8-Lando

Yeni Star Wars filmleri ve dizileri belli oldu - 6

Tüm Star Wars severlerin sevdiği kanunsuz Lando yepyeni bir yapıma kavuşuyor. Başrolde Daniel Glover’ın olacağı yapım oldukça eğlenceli bir hikaye anlatacak gibi görünüyor.

9-Rangers of the New Republic

Rangers of the New Republic logo

Star Wars’un dahileri Jon Favreau ve Dave Filoni’nin yönetmen koltuğunda yer aldığı bir başka yapım, Rangers of the New Republic. Luke Skywalker’ın önderliğindeki Asiler tarafından yıkılan İmparatorluğun ardından Yeni Cumhuriyet kurulur. Mandalorian ile benzer dönemlerde geçecek dizi Yeni Cumhuriyet askerlerine odaklanacak.

10-Star Wars: Rogue Squadron

Wonder Woman’ın yönetmen koltuğunda oturan Patty Jenkins, bir Star Wars başyapıtı için kolları sıvadı. 2023’te izleyicilerle buluşacak film, galaksinin geleceğine odaklanacak. Filmin başarılı bir pilot filmi olması bekleniyor.

Bahsettiğimiz dizilere ve filmlere Disney+ üzerinden erişebilirsiniz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir