Anasayfa > Sanat Haberleri > Masumiyet Müzesi Dizi mi Oluyor?

Masumiyet Müzesi Dizi mi Oluyor?

Orhan Pamuk tarafından yazılan Masumiyet Müzesi romanının dizi olacağı iddia ediliyor. Ertuğrul Özkök’ün köşe yazısından alınan haberin detayları sitemizde.

2008 yılında Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk tarafından yayımlanan Masumiyet Müzesi romanı, Ertuğrul Özkök‘ün köşe yazısında belirttiğine göre dizi oluyor. İddialara göre Amazon Prime ile yapılan görüşmeler ilerlemiş durumda, fakat dizinin ana karakterinin kim olacağı sorusu henüz cevaplanmış değil.

Ertuğrul Özkök yazısında dizinin ana karakteri Kemal olarak Kıvanç Tatlıtuğ‘u görmek istediğini belirtirken, dizinin yönetmeni olarak Ferzan Özpetek ve Çağan Irmak‘ın isimlerini veriyor.

Haluk Bilginer Alex Rider Dizisinde Başrol

1975 yılında başlayan hikayede ana karakter Kemal’in uzaktan akrabası Fisun ile yaşadığı aşk anlatılıyor. 2012 yılında bu romandan esinlenerek romanın ismi ile İstanbul’da Orhan Pamuk tarafından bir müze kuruldu. Masumiyet Müzesi 2014 yılında Avrupa Yılın Müzesi Ödülüne layık görüldü. Müze aynı zamanda İstanbul’un ilk şehir müzesi olma özelliğini taşıyor. Müzede 1970’li yıllardan 2000’li yılların başına kadar devam eden bir aşk hikayesi Fisun’un evinden toplanmış objelerle anlatılırken, o yıllarda kullanılan günlük eşyalar da görücüye çıkıyor.

Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi romanından esinlenerek çekilmiş bir belgesel film de bulunuyor. Innocence of Memories adı ile 2015 yılında 72. Venedik Film Festivali‘nde gösterilen filmin fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir