Anasayfa > Sanat Haberleri > Minnoşlar İçin Yapılan Kampanyaların Ardından Netflix Hisseleri Düştü

Minnoşlar İçin Yapılan Kampanyaların Ardından Netflix Hisseleri Düştü

Ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyada tartışmaların odağı haline gelen film Minnoşlar için düzenlenen kampanyalar Netflix hisselerinde değer kaybına neden oldu. Detaylar haberimizde.

Sundance Film Festivali‘nde En İyi Yönetmenlik ve Dünya Sineması Drama kategorilerinde olmak üzere iki ödüle layık görülen Minnoşlar için Netflix üzerinde yapılan tanıtım tepki toplamıştı. Netflix‘in film için yaptığı tanıtımda yer alan ifadeler ve bu tanıtımda kullanılan materyaller sebebi ile film eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Ülkemizde de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kararı ile yasaklanan film dünya genelinde de birçok yasaklama talebi ile karşı karşıya kaldı.

Minnoşlar İçin

Twitter üzerinden başlatılan #NetflixPedofilia ve #CancelNetflix etiketleri ile gündem olan film hakkında pek çok imza kampanyası başlatıldı. 9 Eylül tarihinde kullanıcıların erişimine açılan film Netflix hisselerinde de düşüş yaşanmasına neden oldu. Amerikan borsasında yüzde 3.9‘luk bir değer kaybına uğrayan Netflix hisselerinin bu değer kaybında Minnoşlar filmi için dünya genelinde başlatılan kampanyaların da etkisi olduğu düşünülüyor.

Minnoşlar hakkında geçtiğimiz günlerde Netflix cephesinden de bazı açıklamalar gelmişti. Filmin tanıtımı için kullanılan materyallerin uygunsuzluğu için özür dileyen yetkililer bu materyallerin filmi doğru bir biçimde yansıtmadığını ifade etmişlerdi. Minnoşlar‘ı küçük çocukların cinsel bir obje olarak metalaştırılmasına karşı bir yorum sunduğu sözleri ile savunan yetkililer ayrıca filmi bu konuyu önemseyen herkesin izlemesi gerektiğini de ifade etmiş durumdalar.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Umarım Netflix için ders olur bu. Saçmalamanın lüzumu yok. Şımarmasınlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir