Anasayfa > Sanat Haberleri > Netflix Sandman İçin Dr Who’nun Yönetmeni İle Anlaştı

Netflix Sandman İçin Dr Who’nun Yönetmeni İle Anlaştı

Netflix Sandman yönetmeni arayışını Toby Haynes ile sonuçlandırdı. Sandman artık Dr. Who ve Black Mirror yönetmenine emanet.

Neil Gaiman‘ın en beğenilen ve ticari olarak da en başarılı eserlerinden biri olan Sandman‘in Netflix’e uyarlanacağı haberi geek camiasının yüzünü güldürmüştü. Projeyle ilgili detaylar bir bir su yüzüne çıkarken, dizinin yönetmenliğini kimin yapacağı sorusu da cevaba kavuştu. Heyecanla beklenen Netflix Sandman yönetmeni Dr. Who ve Black Mirror dizilerinin de yönetmen koltuğuna oturmuş olan Toby Haynes olacak. Haynes’ın dizinin kaç bölümünü yöneteceği ise henüz açıklanmadı.

The Sandman Dizisi Hakkında Neil Gaiman’dan Açıklama!

1989’dan 1996’ya kadar yayınlanan çizgiroman serisi, Dream ismiyle de bilinen Morpheus karakterinin maceralarını konu alıyor. Morpheus, rüya alemini kontrol eden kadim bir varlık. Yedi yıllık bir hapse mahkum edilen Morpheus, cezası bittikten sonra krallığını yeniden inşa etmek ve Rüyaların Kralı ünvanını geri kazanmak için bir dizi maceraya atılacak.

Sandman, geek dünyasının kült eserlerinden biri. Daha önce bir çok defa ekran adaptasyonu yapılması gündeme gelen çizgiromanın hiçbir projesi nihayete ulaşmamıştı. HBO, daha önce Sandman uyarlaması yapacağını açıklamış ancak, Warner Bros’la yaşanan bir anlaşmazlıktan dolayı projeye devam edilmemişti. Benzer şekilde,  Joseph Gordon-Levitt başrolünde kendi oynayacağı bir film için kolları sıvamış ancak, anlaşılan sinema şirketiyle sanatsal farklılıklar yaşadıkları gerekçesiyle projeye son vermişti.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir