Anasayfa > Sanat Haberleri > Netflix Yeni Projelerinde Steven Spielberg ile Çalışacak

Netflix Yeni Projelerinde Steven Spielberg ile Çalışacak

Hollywood sinemasının en önemli yönetmenlerinden birisi olan Steven Spielberg, Netflix ile yeni projeleri için anlaştı.

Jurassic Park, Başlat: Ready Player One ve Er Ryan’ı Kurtarmak gibi filmleriyle tanıdığımız ünlü yönetmen Steven Spielberg de sonunda dijital platformların kervanına katıldı. Netflix, hissedarları arasında Spielberg’ün de bulunduğu Amblin Partners ile anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre Amblin Partners, platform için uzun metraj filmler üretecek. Anlaşmanın kaç yıllık bir şekilde imzalandığı açıklanmadı. Ancak senelik en az 2 uzun metraj filmin platforma ekleneceğini söyleyebiliriz.

Bu filmlerden birkaçının şirketin ortaklarından olan Steven Spielberg tarafınca çekileceğini söylemek tahmin edeceğiniz gibi hiç zor olmaz. Doğrusu Netflix’in anlaşma maddelerinde böyle bir unsura da yer verdiğini düşünebiliriz.

Netflix Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Salgın döneminde küresel bir şekilde etkilenen sinema sektörünün, üzülerek söylüyoruz ki sinema salonlarından uzaklaşarak dijital platformlara kaydığı bir gerçek. Bu bütün bir sektörün önümüzdeki yıllarda yüksek bütçeli üretimlerden kaçınarak, kolay tüketilebilir işler üreteceğini de bizlere gösteriyor. En basit haliyle IMAX gibi teknolojiler sinema salonları neticesiyle kullanılıyordu, evlerimizde bu teknolojilerden faydalanamayacağımız için kullanılmaması da garip olmaz. Diğer bir yandan yüksek bütçeli işler gişe başarısı hedefiyle çekiliyordu, gişe bilet satışlarıyla büyük patlamaları beraberinde getirmekteydi.

Steven Spielberg, Netflix Savaşını Kaybetti

Aslında bu haberle birlikte bir mağlubiyeti de izleme şansımız oldu. Steven Spielberg, dijital film platformlarının Oscar gibi yarışlara katılmasını eleştiren yönetmenlerdendi. Birkaç sene önce bu çatışmaların ve sansasyonel açıklamaların haberlerini sizlerle paylaşan bizler, bugün ‘geleneksel’ sinemanın cephede kaybediyor olduğunu açık sözlülükle söyleyebiliriz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir