Anasayfa > Sanat Haberleri > Olenna Tyrell Karakterini Canlandıran Diana Rigg Hayata Veda Etti

Olenna Tyrell Karakterini Canlandıran Diana Rigg Hayata Veda Etti

Game of Thrones dizisinde Queen of Thorn lakabıyla bilinen Olenna Tyrell karakterini canlandıran usta aktris Diana Rigg hayata veda etti.

Sanat dünyası bir duayenini daha kaybetti. Bu yılın mart ayında kanser teşhisi koyulan Diana Rigg, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Diana Rigg’in ölüm haberini kendisi gibi oyuncu olan kızı Rachael Stirling, yaptı. Stirling, annesinin sevdikleri arasında ve huzurlu bir şekilde vefat ettiğini söyledi. Oyuncunun son aylarını oldukça neşeli sürdürdüğünü belirten Stirling, son günlerini de geçirdiği muhteşem hayatı ve kariyeri müteşekkirlikle anarak geçirdiğini açıkladı.

Game of Thrones Winds Of Winter İle Devam Ediyor

Biz onu Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Olenna Tyrell karakteriyle tanımış olsak da, Diana Rigg’in oldukça etkileyici bir kariyeri bulunuyor. James Bond‘un evlendiği tek kadın olarak ekranlara Mrs. Bond olarak çıkan Rigg’i Bond serisi de Twitter üzerinden andı. Bond kızına “efsane sahne ve sinema sanatçısı” sözleriyle iltifat eden hesap, oyuncunun hayatını kaybetmesinden dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Diana Rigg’in vefatına Game of Thrones da kayıtsız kalmadı. James Bond serisi gibi Twitter üzerinden oyuncuyu anan hesap oldukça duygusal bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, “Bir ejderha ol. Diyar her zaman Diana Rigg’i hatırlayacak” sözlerine yer verildi.

 

Olenna Tyrell, Diana Rigg tarafından canlandırılan ve yeni nesil tarafından tanınmasını sağlayan karakterdi. Game of Thrones diyarında Queen of Thorns (Dikenlerin Kraliçesi) olarak bilinen Tyrell sülalesinin başı, dizinin hayranları tarafından en sevilen karakterler arasında bulunuyordu. Dizinin hayranları, zekası, entrikaları ve unutulmayan repliklerin sahibi kraliçeye sosyal medyadan görkemli ve duygusal bir uğurlama yaptı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir