Anasayfa > Oyun Haberleri > PlayStation 5 İçin Duyurulan Tüm Oyunlar!

PlayStation 5 İçin Duyurulan Tüm Oyunlar!

PlayStation 5 için gelecek oyunlardan bazıları dünkü etkinlikte karşımıza çıktı. Duyurusu yapılan tüm oyunlar bu yazımızda.

Bildiğiniz üzere PlayStation, PlayStation 5 için gelecek oyunlar tanıtıldı. İşte dünkü etkinlikte tanıtılan tüm oyunlar.

Project Athia

Square Enix tarafından gelen oyun, aksiyon-macera ağırlıklı olacağa benziyor. Karakterimizin yerden ağaç dalları çıkarmak gibi yeteneklerinin olduğu oyunda, görsellik gerçekten çok lezzetli. Düşman yaratıklar sanki God of War‘dan fırlama gibi duruyorlar, bunun yanında oynanış olarak çok tatmin edici duruyor. Oyun ilk olarak PlayStation 5 için limitli sürede özel olacak. Daha sonradan PC platformu için de çıkışını yapacak.

STRAY

Bütün insanların öldüğü ve sadece robotların yaşadığı bir hayatta kedi olarak yaşadığınızı düşünün. İşte STRAY, tam olarak bunu yapmak istiyor. Fakir robotlar, berber robotlar, işinde gücünde olan robotların arasında bir kedi olarak bulunduğumuz ortama alışmaya çalışacağız gibi gözüküyor.

Returnal

Bir astronotun tuhaf bir gezegen keşfetmesi sonucunda girdiği sonsuz döngüden çıkmaya çalışacağız. Kaza, saldırı ve ölüm döngüsüne giren karakterimiz her öldüğünde gezegen biraz daha değişiyor. Oynanış olarak cıvıl cıvıl bir ortam hazırlıyor Returnal bize.

Pragmata

Bir astronotun neredeyse yok olmuş bir dünyada küçük bir kızı korumaya çalıştığına tanıklık edeceğiz. Oyuncular astronotun ekipmanları yüzünden oyuna Death Stranding 2 gibi şakalar yapmaya başladılar bile. Dünyadan kurtulup Ay’a giden ikilinin maceralarına tanıklık etmeye hazır olun deriz.

Sackboy: A Big Adventure

Bir PlayStation klasiği olan Little Big Planet serisinin yeni oyunu olan Sackboy: A Big Adventure adlı oyunda maceraya kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sevimli karakterleri, platform ögeleri görselliği derken Sackboy: A Big Adventure, bize çok keyifli vakitler geçirtecek gibi gözüküyor.

https://youtu.be/mUwI6e-em3o

Goodbye Volcano High

Life is Strange tadında ve dinozorlardan oluşan oyunumuzda, liseyi henüz yeni bitirmiş gençlerin hikayesine eşlik edeceğiz. İlk izlendiğinde sanki bir dizinin fragmanı gibi gözükse de büyük ihtimalle interaktif bir oyun olacağa benziyor. Goodbye Volcano High, 2021 senesinin son döneminde oyuncularıyla buluşacak. Limitli bir zaman için PlayStation 4 ve PlayStation 5 için özel olacak. Daha sonradan PC platformuna çıkış yapacak.

Oddworld: Soulstorm

Yaşı büyük oyuncuların, PlayStation 1 döneminden bildiği Oddworld, yeni nesil için gümbür gümbür geliyor. Aksiyon, bulmaca ve platform ögelerini birleştiren yapımda, kara mizah ve gerilim oyunculara sunulacak. Kendimize yeni silahlar edinip, yeni aletler oluşturacağız. Nostaljiyi damarlarınızda hissetmeye hazır olun deriz. Oyun hem PlayStation 4 ve PlayStation 5 için kısa süreliğine exclusive olacak. Daha sonradan PC platformuna çıkışını yapacak.

Ghostwire: Tokyo

Japon korku filmlerindeki kullanılan temaları düşünün. Neredeyse hepsinin kullanıldığı Ghostwire: Tokyo, oyunculara FPS deneyimini en güzel şekilde sunmayı planlıyor. Başlangıçta korku oyunu gibi gözüken oyun aslında aksiyon oyunu olarak karşımıza çıktı. Elimizde özel güçlerimiz ve yayımız var. Tokyo’yu kimsenin göremediği varlıklardan korumak bize düşüyor. Ghostwire: Tokyo, sevenlerine 2021’de ulaşmayı planlıyor.

Jett: The Far Shore

PlayStation, bu sunumda özellikle indie oyunlara yer verdi. Bazıları garip, bazıları ilgi çekiciydi. Jett: The Far Shore ise garip olanlardan bir tanesi. Tuhaf bir görselliğe sahip olan oyunda, göründüğü kadarıyla bir uzay mekiğini yöneteceğiz. Fragmandan tam olarak bir şeyler anlaşılmıyor fakat ilerleyen zamanlarda mutlaka başka fragmanlar gelecektir oyun hakkında.

Solar Ash

PlayStation, indie oyunlara destek verdiğini söylemiştik. Bir indie oyun daha Heart Machine‘den geliyor. Görselliği Journey‘e benzeyen bu oyun için oynanış kısımlarından çok fragman tadında ara sahneler paylaşıldı. Onun dışında oynanış kısmı için sadece koşma ve zıplama gördük. Çok tuhaf bir dünya ve hikaye bizi bekliyor olacak. Oyunun çıkış tarihi ise 2021 olarak belirlendi. Oyun hem PlayStation 4 ve PlayStation 5 için çıkışını exclusive olarak yapacak ama yine limitli bir sürede. Sonradan PC platformu için çıkışını yapacak.

Astro’s Playroom

PlayStation 4 ile birlikte konsolun teknolojisini test edebilmek için Playroom diye bir uygulama vardı. Oldukça eğlenceli bir uygulama olan Playroom‘u oyun olarak karşımıza sundular. Sağda solda koşuşturan sevimli robotları kontrol ettiğimiz oyunda çeşitli bulmacalar ve parkur mekaniklerine ev sahipliği yapıyor Astro’s Playroom. Oyunda çeşitli bölgelerde gezebileceğiz. Sahilde, ormanda, fütüristik ortamlarda veya karlı bölgelerde maceramız son hızda devam edecek. Oyun Japan Studio önderliğinde Team ASOBI tarafından geliştiriliyor. Büyük ihtimalle co-op veya online tabanlı bir oyun olarak karşımıza çıkacak. Arkadaşlarınızla keyifli vakitler geçirmek için ideal bir oyun diyebiliriz.

Bugsnax

Yediğiniz her şeyin bir parçanız haline geldiğini düşünün. İşte Bugsnax sizlere bu imkanı sunuyor. Etraftaki hayvanların birer atıştırmalık olduğu bu oyunda, yediğiniz şeyler sizin bir parçanız haline geliyor. Mesela bir çilek yediğiniz zaman kolunuz çileğe dönüyor. Bu şirin ve çılgın macera oyununda, görselliğin çok tatlı olduğunu söyleyebiliriz. Oyun PlayStation 4 ve PlayStation 5 için kısa süreliğine exclusive olarak raflarda yerini alacak. Daha sonra PC platformu için sevenleriyle buluşacak.

Ayrıca Deathloop, Kena Bridge of Spirits, Little Devil Inside, Godfall, Destruction AllStars, Ratchet & Clank: Rift Apart, Spider-Man Miles Morales, Grand Turismo 7, GTA V, NBA 2K21, Horizon: Forbidden West, Resident Evil Village, Demons Souls Remake ve Hitman 3 gibi yapımlar da dün gecenin duyuruları arasında yer alan isimler oldu.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir