Anasayfa > Sanat Haberleri > Resident Evil Filminin Adı Resident Evil: Welcome to Raccoon City Oldu

Resident Evil Filminin Adı Resident Evil: Welcome to Raccoon City Oldu

Oyun dünyasının efsane korku serilerinden olan Resident Evil’ın sıradaki yeni filminin adı Resident Evil: Welcome to Raccoon City olarak açıklandı.

1998 yılındaki ilk oyunu ile korku oyunu serilerinin adeta mihenk taşını oluşturan Resident Evil serisi o tarihten bu yana karşımıza pek çok farklı platformda pek çok oyun ile çıktı. Kimi başyapıt, kimi ise başarısız girişimler olarak değerlendirilen oyunların yanı sıra seri beyaz perdeye de adım attı. 2002 yılında ilk filmi ile sinema dünyasına adım atmış olan seri ülkemizde de Ölümcül Deney adı ile vizyona girdi. Pek de başarılı sayılmayan film serisi özellikle oyunun hayranları tarafından da ağır eleştirilere maruz kaldı. Serinin son filmi olan Resident Evil: The Final Chapter ise 2017 yılında vizyona girdi ve böylece serinin beyaz perde macerası da bitmiş oldu, ya da en azından biz öyle sanıyorduk.

Zengin bir hikayeye de sahip olan seri oyun dünyasında başarılı yapımlar ile adından söz ettirmeye devam ederken yeni bir Resident Evil filmi de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunların hikayesine sadık kalınacağı söylenen projenin 3 Eylül 2021 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor. Geçtiğimiz gün düzenlenen SXSW etkinliğinde bazı açıklamalarda bulunan yönetmen Johannes Roberts filmin resmi adını da ilk kez paylaştı. Roberts‘ın açıklamalarına göre merakla beklenen filmin adı Resident Evil: Welcome to Raccoon City olacak.

İzleyicileri oyunların hikayesine sadık kalarak 1998 yılının Raccoon City‘sine götürecek olan yapımda Hannah John-Kamen Jill Valentine, Kaya Scodelario Claire Redfield, Avan Jogia Leon Kennedy ve Robbie Amell Chris Redfield olarak karşımıza çıkacaklar.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir