Anasayfa > Sanat Haberleri > Sony-Marvel Krizi: Spiderman Filmleri Erteleniyor

Sony-Marvel Krizi: Spiderman Filmleri Erteleniyor

Spiderman fimleri erteleniyor. Sony’nin Spiderman filmlerini erteleme kararı, Marvel’i Doctor Strange ve Thor serilerine yöneltecek.

Ocak ayında yeni Spiderman filmi için kolların sıvandığı haberi, prodüksiyon çalışmaları ve filmin çekileceği yerler gibi detaylarla birlikte internette dolaşmaya başlamıştı. Ancak coronavirüs pandemisi Spiderman’i de vurdu. Böylece, sanat dünyasından birbirinin ardına gelen ertelenme haberlerine yeni Spiderman filmleri de eklenmiş oldu.

Spiderman serisinin ikinci filmi olan Spider-Man: Into the Spider-Verse (Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde)’in 8 Nisan 2022 olarak açıklanan yayınlanma tarihi, 7 Ekim 2022‘ye çekildi. Serinin üçüncü filmi Spider-Man: Homecoming Trilogy (Örümcek Adam: Eve Dönüş Üçlemesi)’nin yayınlanma tarihi ise, 16 Temmuz 2021’den, 5 Kasım 2021‘e ertelendi. En dramatik ertelenme ise Sony’nin Örümcek Adam evreninde geçen Venom: Let There Be Carnage filmi. Venom: Let There Be Carnage Ekim 2020 yerine, 25 Haziran 2021’e ertelendi.

Bu gelişmeler, artık Disney’nin en karlı yatırımclarından biri olan Marvel Stüdyoları için iyi haber değil. Disney 2009 yılında Marvel stüdyolarını 4 Milyar dolara satın almış ve on sene sonra 2019’da bu yatırımı 18 milyar dolar olarak geri toplamıştı.  Spiderman filmlerinin ertelenmesi Marvel’in Doctor Strange ve Thor filmlerini de yeniden ertelenmesi anlamına geliyor. Yeni yayın tarihlerine göre Doctor Strange in the Multiverse of Madness, henüz bir kaç hafta önce ertelendiği 5 Kasım 2021’de değil, 25 Mart 2022‘de vizyona girecek. Thor: Love and Thunder ise ertelendiği 11 Şubat 2022’den bir hafta daha ertelenerek 18 Şubar 2022‘ye taşındı.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir