Anasayfa > Sanat Haberleri > Star Trek Picard 2. Sezon La Forge Olmadan Devam Edecek

Star Trek Picard 2. Sezon La Forge Olmadan Devam Edecek

Star Trek Picard 2. sezon La Forge olmadan devam edecek. Enterprise’ın unutulmaz mühendisiyle ilgili açıklama karakterin aktöründen geldi.

Bütün Star Trek kaptanları arasında Patrick Stewart’ın hayat verdiği Jean Luc Picard karakterinin yeri tartışılmaz. Türkiye’de Yıldız Gemisi Atılgan olarak ünlenen USS Enterprise’in koltuğuna Star Trek: The Next Generation serisinde oturan Picard tüm anketlerde en popüler kaptan olarak çıkıyor.

Dünyanın en İngiliz Fransızı olarak tanımlanabilecek Picard karakterini popüler yapan elementler arasında Patrick Stewart’ın oyunculuk dehası, yazar Gene Roddenberry‘nin vizyonunu tam olarak bu seride ekrana yansıtabilmesi ve Picard karakterinin sofistike bir karaktere sahip olması var. Orjinal serideki Kaptan Kirk karakeri oldukça maskülen ve dominant bir karakter olarak karşımıza çıkıyordu. Picard ise kendi içinde duygusal ve mantıksal çatışmalar yaşayan ancak son noktayı her zaman bilimden ve diplomasiden yana koyan tutumuyla hayranlar tarafından daha beğenilen bir karakter oldu.

Star Trek Dizisinin Worf Aktöründen Gizemli Paylaşım

Bütün bunlar CBS All Access ve Paramount+ platformlarını yeni nesil bir Picard şovu çıkarmaya itti. Star Trek: Picard olarak beyaz perdede yerini bulan şov, pandemi nedeniyle aksaklığa uğradıysa da 2. sezonla kaldığı yerden devam etmeye hazırlanıyor.

Dizinin ilk sezonunda Star Trek: The Next Generation’dan tanıdık yüzleri görmüştük. Picard her ne kadar yeni bir misyonu yeni bir tayfayla yürütse de, eski arkadaşları ile olan bağları dizide zaman zaman karşımıza çıkıyordu. Riker ve Troi karakterleri bu geriye dönüşlerin en etkileyicileri olarak geçen sezonda seyircinin karşısına çıktı. Ayrıca dizinin ilk sezonunun Data ve androidler üzerinden başlaması da benim gibi Data hayranlarının gözlerini sulandırdı.

Next Generation’dan konuk olması beklenen bir diğer karakter ise, elbette Enterprise’ın görme engelli mühendisi Geordi La Forge. The View programında Whoopi Goldberg‘e konuk olan  LeVar Burton, seriye konuk olup olmayacağı ile ilgili soruları yanıtladı. Aktörün kesin olarak yaptığı açıklamaya göre Star Trek Picard 2. Sezon La Forge olmadan devam edecek. Diziyle ilgili etkinliklere sıklıkla katılan ve kendisi de serinin hayranı olan Burton’ın bu tutumu, Whoopi Goldberg dahil herkesi şaşırttı.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir