Anasayfa > Sanat Haberleri > Tayland’da Harry Potter Temalı Siyasi Protesto Yapıldı

Tayland’da Harry Potter Temalı Siyasi Protesto Yapıldı

Harry Potter temalı siyasi protesto görenleri hayrete düşürdü. Tayland’da bir grup üniversite öğrencisi krallarını Voldemort’a benzeterek protesto etti.

Tayland’da bir grup üniversite öğrencisi eşi benzeri görülmemiş bir protestoya imza attı. Tayland kralını, Harry Potter evrenindeki kara büyücü Voldemort’a benzeten öğrenciler protestolarını Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu‘nda giyilen okul üniformalarını giyerek gerçekleştirdi. Öğrenciler amaçlarına ulaştı. İlginç protesto, hem Tayland hem de dünya basınında ilgi gördü. 

Harry Potter Oyunu 2021’de Karşımıza Çıkabilir

Tayland’da oldukça karmaşık bir siyasi sistem bulunuyor. 2014 yılında hükümeti bir darbeyle deviren ordunun desteklediği bir koalisyon hükümeti, Tayland halkının sürekli eleştiri oklarına hedef oluyor. Bunun yanı sıra, sert kuralları ve mizacıyla tanınan Tayland kralı Maha Vajiralongkorn da halkın sevgisine mazhar olan bir lider konumunda değil.

Bu nedenle kral Maha Vajiralongkorn protestocular tarafından Voldemort’a benzetildi. Voldemort, Harry Potter evreninin ana kötü karakteri olan bir kara büyücü. Evrende büyücü toplumunu baskılar ve katı kurallarla yönetmek için şiddet ve zalimliğe başvuran Voldemort’u krallarına benzeten üniversiteli gençlerin istediği şey ise monarşinin gücünün azaltılması.

Harry Potter temalı siyasi protesto gerçekten amacına ulaşıp monarşinin gücünü azaltacak mı bilinmez. Ancak üniversite öğrencilerinin akıllı taktiği sayesinde, protesto dünya basınında geniş yankı buldu. Kralı eleştirmenin yasal suç kabul edildiği Tayland’da seslerini duyurmak isteyen gençlere sosyal medyadan da destek geldi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir