Anasayfa > Sanat Haberleri > The Legend Of Korra Netflix Kütüphanesindeki Yerini Aldı

The Legend Of Korra Netflix Kütüphanesindeki Yerini Aldı

Netflix izleyicileri tarafından uzun zamandır beklenen ‘Avatar: The Last Airbender- Son Hava Bükücü’ serisinin devamı niteliğindeki The Legend of Korra Netflix kütüphanesine eklendi. 

Nickelodeon yapımı Avatar: Son Hava Bükücü dizisi ilk olarak 2005 yılında ABD’de yayına girmişti. Çizgi dizinin kendine has hikayesi çok beğenilmiş, yeni sezonlarıyla birlikte 3 yıl yayında kalmıştı. 2008 yılında final yapmasına rağmen yıllar sonra (2012’de) yeni bir hikayeyle dönüş yapan diziyi 15 Aralık’tan itibaren Netflix platformunda da izleyebileceğiz.

Senaryosu Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko tarafından yazılan dizinin hikayesi bir ütopyada geçmektedir.Su, Toprak, Ateş ve Hava Uluslarının barış ile yaşadığı gezegende bir gün dengeler bozulur ve Ateş Ulusu, dört ulus arasında gerçekleşen kanlı savaşın galibi olur. Dünyaya eski düzeni getirip dengeyi sağlayacak tek kişi Avatar‘dır ancak henüz bir çocuk olan Aang’ın Avatar olduğundan haberi yoktur. Aang‘e Avatar olduğunu 16 yaşına girdiğinde söylemesi gereken keşişler savaş kendi ülkelerine yaklaştığı için Aang’e gerçeğe söylemeye karar verirler. Avatar olduğu öğrenen Aang, bu sorumlulukla ne yapacağını bilemez ve bizonu Appa‘yla birlikte kaçmaya karar verir. Kaçarken bir fırtınaya yakalanırlar. Aang, fırtınadan korunmak için suyu buza çevirir ve böylece yüz yıl boyunca buzun içinde kalırlar. Ta ki Katara ve kardeşi Sokka onları buluncaya dek.

The Legend of Korra

The Legend of Korra Konusu

Korra ise Avatar Aang‘ın ölümünden sonra doğan yeni Avatar’dır. Aang ölmeden önce Ateş Ulusunu yenmiş, dünyaya yeni bir düzen getirmiştir. Ancak Korra‘yı bekleyen yeni serüvenler vardır. Merkezdeki Cumhuriyet şehrinden uzakta büyüyen Korra, Cumhuriyet şehrine gelerek Aang’ın oğlu Tenzin’i bulur ve ondan hava bükmeyi öğrenir. Korra’nın daha öğreneceği çok şey vardır, çünkü modern dünya ve Ruhlar Dünyası arasında büyük bir savaş gerçekleşmektedir.

Diziye yeni başlayacak olanlar için daha fazla spoiler vermeden The Legend of Korra dizisinin 2012’de yayınlamış fragmanı ile sizi başbaşa bırakalım.

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir