Anasayfa > Sanat Haberleri > This War of Mine Atmosferinde Türk Yapımı Bir Kısa Film: Benim Savaşım!

This War of Mine Atmosferinde Türk Yapımı Bir Kısa Film: Benim Savaşım!

Savaşta herkesin asker olmadığını yüzümüze vuran en iyi örneklerden biri olan oyun This War of Mine kısa filmi Benim Savaşım sizlerle.

11 Bit Studios tarafından geliştirilen ve bağımsız yapımların en iyi örneklerinden olan This War of Mine bildiğiniz üzere bizleri çoğu oyundan alışık olduğumuz bir savaş atmosferinin içine sokuyor, ancak bunu önemli bir farkla yapıyor. Savaşta herkesin asker olamadığı fikri ile yola çıkan oyunda amacımız bu kez bir grup sivili yöneterek hayatta kalmak. Oyun gerek müzikleri, gerek yapısı, gerekse karşımıza çıkarttığı zor seçimleri ile bizleri savaşın ne demek olduğunu bir kez daha düşünmeye zorluyor. Bunu yaparken de olası bir savaş atmosferinde sivil bir birey olarak bizler ne yapabilirdik sorusunu düşünmemizi sağlıyor.

This War of Mine‘dan ilham alınarak Daha Değil ekibi tarafından çekilen kısa filmde de tam olarak aynı hisler korunarak oyunun oluşturduğu atmosfer karşımıza vurucu bir biçimde çıkartılıyor. Filmde kullanılan oyun içi müzikler ise izleyicinin kendini oluşturulan atmosfer içerisinde hissetmesini kolaylaştıran bir diğer unsur. Türkçe anadil ve seslendirme dahil olmak üzere 6 farklı dilin (İngilizce, İspanyolca, Rusça, Almanca, Lehçe) alt yazı seçeneği ile yayınlanan film herhangi bir yarışmaya da katılmayacak. Kısacası This War of Mine‘dan ilham alınarak çekilen Benim Savaşım oyunun orijinaline bir saygı duruşu niteliğinde. Oyunun orijinaline sadık kalınarak çekilen Benim Savaşım, oyuncuların aşina olduğu bol bol gönderme ve esinlenme de içeriyor.

Başrollerini Ayça Akyavuz, Natali Turaç ve Sancar Çidem‘in paylaştığı filmi ekrana uyarlayan ve yöneten isim ise Eran Küçük. Yapımın görüntü yönetmeni koltuğunda ise Ahmet Ilgaz oturuyor. Save Butonu olarak basın sponsorluğunu yapmaktan gurur duyduğumuz This War of Mine kısa filmi Benim Savaşım, oyunun geliştiricisi olan 11 Bit Studios‘un da kıymetli katkıları ve destekleri ile sizlerle buluşuyor. İyi seyirler dileriz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir