Anasayfa > Teknoloji Haberleri > TikTok CEO’su Kevin Mayer İstifa Etti

TikTok CEO’su Kevin Mayer İstifa Etti

Kevin Mayer istifa etti. Teknoloji gündemine bomba gibi düşen haberin sebebi ise ABD başkanı Donald Trump olarak gösteriliyor.

2020 senesinin teknoloji sektörü bombalardan biri Kevin Mayer’in TikTok’a transfer olmasıydı. Kevin Mayer, Disney+’ın kurucusu olarak tanınıyor. Ancak, Mayer, Disney için yaptığı bu büyük adıma rağmen CEO koltuğuna getirilmemiş ve Bob Iger’den boşalan pozisyona Bob Chapek getirildi. Bunun üzerine Disney’den ayrılan Mayer, kısa süre sonra da kariyerine TikTok ile devam edeceğini açıkladı.

TikTok’un Yeni CEO’su Disney Plus Yaratıcısı Olacak

Kevin Mayer TikTok’da da aradığını bulamamış gibi görünüyor. Tecrübeli yönetici bir açıklama yaparak TikTok ile yollarını ayırdığını duyurdu ve ortalık karıştı. Mayer, TikTok’taki görevine henüz Mayıs ayında başlamıştı. Bu ani kararın arkasında ise, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki politik atmosfer ve başkan Donald Trump’ın TikTok’a olan aleni tehditleri gösteriliyor. Donald Trump, bir açıklama yaparak, TikTok’un 90 gün içerisinde ABD’li bir şirkete satılmaması durumunda uygulamayı yasaklayacağı tehdidinde bulunmuştu.

TikTok Trump’ın Kararıyla Amerika’da yasaklanıyor!

Kevin Mayer, Cnet internet sitesine gönderdiği bir mektupta, şu ifadeleri kullandı.

“Geçtiğimiz haftalarda, siyasi ortamın keskin şekilde değiştirdiğini gördüm. Gereken kurumsal değişikliklerle ve bunun üstlendiğim global rol için ne demek olduğuyla ilgili uzun ve ciddi şekilde düşündüm.” Mayer sözlerine şöyle devam etti: “Bu zemin dikkate alındığında ve bir çözüme yakında ulaşacağımız düşünüldüğünde, kalbimin bütün ağırlığıyla şirketten ayrılmaya karar verdiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.”

Bu açıklamayla görevinden ayrıldığını duyuran Mayer’in bir sonraki adımı, özellikle de Disney+’a dönüp dönmeyeceği ise merak konusu oldu.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Türkiye’de çekilen tiktokları da izlemiş olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir