Anasayfa > Teknoloji Haberleri > TikTok Klonu Zynn AppStore’da Zirveye Oturdu

TikTok Klonu Zynn AppStore’da Zirveye Oturdu

Tiktok klonu Zynn AppStore sıralamasınının zirvesine oturdu. Kullanıcılara video izleyerek para kazanma şansı sunan uygulama yeni mobil trendi olmaya aday.

TikTok’un hem sosyal mecraları hem de AppStore ve GooglePlay’i domine etmesinden sonra, tek soru benzer bir uygulamanın ne zaman geleceğiydi. Görünen o ki, bekleyiş bitti. TikTok’un artık bir rakibi var. Zynn isimli uygulama, kullanıcılara video izlemeleri için para vererek AppStore’un tepesine oturdu.

TikTok Android’de Rekor Tazeledi

Zynn’in kullanıcı arayüzü TikTok’la tamamen aynı. Uygulama kısa ve dikey çekilmiş videoların izlendiği bir arayüze sahip. Aradaki en büyük fark ise para kazanma kısmı. Uygulamanın içinde, ortasında dolar işareti bulunan bir dolar işareti bulunuyor. Videoları izledikçe zamanlayıcı doluyor ve kullanıcıya puan kazandırıyor. Bu puanları nakit veya hediye çeki olarak kullanabileceğiniz iddia ediliyor. Bazı Youtube içerik üreticileri, bu hediye çeklerinin ne bakit paranın faturalarını takipçileriyle paylaştı.

Zynn’in arkasındaki ekip ise Çin menşeli Kuaishou firması. Firma, Çin’deki uygulama sektörünün en büyük oyuncularından biri durumunda. Kuaishou firmasının Çin yapımı TikTok olarak nitelendirilen Douyin isimli bir başka uygulaması da Zynn’e benzer şekilde çalışıyor. Şirketin gelir modeli, reklam izletme üzerine kurulu. Amerika’da Zynn uygulamasının içinde henüz reklam bulunmuyor. Ancak şirketin genel stratejisi düşünüldüğünde bu uzak bir ihtimal değil.

TikTok Hindistan’da Bombardımana Uğradı

Kuaishou yakın zamanda, WeChat uygulamasının ardındaki isim Tencent‘ten 2 milyar dolar yatırım aldı. Bu yatırımın, finans çevrelerinde “ByteDance tehdidini ortadan kaldırmak” için verildiği konuşuluyor. Bu yatırımla Amerika pazarına girmeyi hedefleyen Kuaishou, şimdilik doğru yolda gibi görünüyor.

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir