Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitter’ın Hacklendiği Gece Özel Mesajlara Erişilmiş Olabilir

Twitter’ın Hacklendiği Gece Özel Mesajlara Erişilmiş Olabilir

Twitter hack olaylarının yaşandığı gece, gündeme gelen önemli sorulardan biri de özel mesajlar ile ilgiliydi. Twitter özel mesajlarla ilgili açıklama yaptı.

Twitter hack olayları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece bir çok önemli kişinin Twitter hesapları hacklenmişti. Hacklenen hesaplar arasında, Amerika Birleşik Devletleri Demokrat Parti adayı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Barack Obama, Tesla CEO’su Elon Musk, Microsoft’un kurususu Bill Gates, Kanye West ve Michael Bloomberg gibi isimler bulunuyor.

Twitter Hack Olayı – O Akşam Neler Yaşandı?

Twitter Support hesabı, olayların yaşanmasından bir kaç saat sonra durumu kontrol altına almaya çalıştıklarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Olayı takip eden günlerde, açıklama yapmaya devam eden Twitter, son olarak hack olaylarında özel mesajların da sızdırılmış olabileceğini söyledi.

Twitter, Twitter Support Hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Forensik araştırmamıza devam ediyoruz ve ele geçirilen hesapların üzerlerinde yapılmış olabilecek işlemleri gözden geçiriyoruz.” 

Açıklamanın devamı ise şu şekilde:

“Sayıları sekize kadar olan Twitter hesaplarında, saldırganlar “Your Twitter Data Tool”‘u kullanarak hesaplardan ekstra bilgi indirdiler. Bunun yapıldığından emin olduğumuz hesap sahiplerine ulaşıyoruz.” 

Twitter’ın Hacklenmesi Hakkında USOM’dan Açıklama Geldi!

Twitter’ın bu açıklaması, aslında özel mesajları ilgilendiriyor. Açıklamada bahsi geçen Your Twitter Data Tool kullanılarak özel mesajlar ortaya çıkarılabiliyor. Twitter hack olaylarında, ele geçirdikleri profiller aracılığıyla insanlardan Bitcoin isteyen saldırganlar, özel mesajlar da ele geçirmeye çalışmış gibi görünüyor. Twitter ele geçirilen hesaplarla ilgili de aşağıdaki açıklamaya yer verdi.

“Bu sekiz hesabın kime ait olduğuyla ilgili bir çok spekülasyon var. Bu bilgiyi sadece bilgilerine erişilmiş olan hesaplarla paylaşacağız, ancak spekülasyona ilişkin şunu söyleyeceğiz. Bu hesaplardan hiç biri doğrulanmış hesap değildi.”

Twitter hack olaylarının yaşandığı gece 130 hesaba ulaşıldığı biliniyor. Hacker’lar bu 130 hesabın 45’inden tweet atarak BitCoin istemeyi başardılar ve sekizinin daha derin bilgilerini de ele geçirdiler. Ancak saldırganların ulaştıkları bilginin sınırları ve kaç özel mesajın ele geçirildiği ya da sadece okunduğu hala bilinmezliğini koruyor. Özel mesajlar konusu elbette, Amerika Birleşik Devletleri’nde seçimler yaklaştığı ve siyasetçilere ait hesaplar ele geçirildiği için aydınlatılması istenen bir konu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir