Anasayfa > Sanat Haberleri > Uncharted Globalde 220 Milyon Dolarlık Gişe Yaptı

Uncharted Globalde 220 Milyon Dolarlık Gişe Yaptı

Naughty Dog’un aynı isimli video oyunu serisinden uyarlanan Uncharted gerek Amerika’da gerekse de dünya çapında oldukça başarılı bir gişe süreci geçiriyor.

Başrollerini Tom Holland ve Mark Wahlberg’ün paylaştığı Uncharted 18 Şubat tarihinde izleyicilerle buluştu. Holland’ı Nathan Drake, Wahlberg’ü ise Victor Sullivan olarak izlediğimiz film, gerek Amerika’da gerekse de globalde oldukça başarılı bir gişe süreci geçiriyor. Öyle ki, Uncharted çıkışının ikinci haftasında Amerika’da 83.3 milyon dolara, dünya çapında ise 143 milyon dolara ulaştı. Film bu hafta Amerika’dan 23.2 milyon, globalden ise 35 milyon dolar gelir elde etti.

Uncharted’ın bu gelirinde Çin’in payının olmadığını da ekleyelim. Çünkü film henüz orada gösterime girmedi. Uncharted’ın  Çin’de seyircisiyle buluşacağı ilk tarih ise 14 Mart olacak. Uncharted’ın Çin’de vizyona girmeden böyle bir gelir elde etmesi de aslında gişe açısından ne kadar güçlü bir süreç geçirdiğini bize bir kez daha gösteriyor.

Öte yanda Channing Tatum’un yönetmenliğini üstlendiği Dog filmi de bu hafta Amerika’da 10.1 milyon dolar kazanarak listede ikinci sıraya yerleşti. Böylece filmin Kuzey Amerika’dan elde ettiği gelir de 30.8 milyon dolara yükselmiş oldu. Filmin bütçesi ise 15 milyon dolardı.

Uncharted

Listenin üçüncü sırasında ise ülkemizde de çok sevilmiş olan Spiderman: No Way Home bulunmakta. NWH, bu hafta Amerika’da bilet satışlarından 5.7 milyon dolar gelir elde etti. Film Amerika’da 779.8 milyon dolar, dünyanın geri kalanında ise 1.08 milyar dolar kazandı. No Way Home’un globalde kazandığı toplam para ise 1.86 milyar dolara ulaştı.

Starlink Hizmeti Ukrayna İçin Aktif Edildi

Oyunlardan uyarlanan filmlerle kıyaslandığında Uncharted genelin oldukça üstünde bir başarı yakaladı. Film maddi açıdan yakaladığı başarının yanı sıra IMDb’deki 6.7 puanıyla da bizlere alışageldiğimiz oyun uyarlamalarından bir katman daha iyi olduğunu gösterdi. İlk filmin başarısının ardından bir devam filminin gelip gelmeyeceği ise şimdilik belirsiz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir