Anasayfa > Sanat Haberleri > Venedik Film Festivali 2020 Eylül Ayında Ertelenmeden Gerçekleşecek

Venedik Film Festivali 2020 Eylül Ayında Ertelenmeden Gerçekleşecek

Venedik Film Festivali 2020 Eylül ayında ertelenmeden gerçekleşecek. Oscar Ödülleri’nin erteleneceği konuşulurken gelen açıklamanın detayları haberimizde.

Oscar Ödülleri’nin ertelenme ihtimalinin konuşulduğu günlerde bir açıklama da İtalya’nın Veneto bölgesi valisi Luca Zaia‘dan geldi. Gelen açıklamaya göre Venedik Film Festivali 2020 Eylül ayında planlandığı tarihlerde bir erteleme olmaksızın gerçekleşecek. 2-12 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik için festival kadrosu tarafından yapılan bir açıklama henüz bulunmuyor.

2021 Oscar Ödül Töreni Ertelenebilir

Festival kadrosu tarafından Ocak ayında yapılan açıklamada Cate Blanchett‘in bu seneki festival jürisi başkanlığını yapacağı duyurulmuştu.

Yerel bir gazeteye yapılan açıklamaya göre küresel pandemi krizi dolayısıyla festival bu sene daha az filme ev sahipliği yapacak.

Mayıs ayında yapılan anket ve araştırma çalışmalarında film yapımcılarına festivalin Eylül ayında gerçekleşmesi konusunda düşünceleri ve önerileri sorulmuştu. Yayınlanan raporda ise festivali ertelemeden yapma isteklerinin ve amaçlarının bu zor zamanlarda sinemanın ayakta kalması olduğu belirtilmişti.

Deadline sitesinin haberine göre İtalya, Avrupa kıtasında pandemiden en büyük oranda etkilenen ülke olurken, haftasonu halkın plajlara gitmesine izin verilmişti. Pazartesi günü itibari ile spor salonları ve yüzme havuzları faaliyete geçecek ve 3 Haziran itibari ile Avrupa Birliği üyesi ülkelerden gelecek ziyaretçilere sınırlar açılacak. Alınacak sosyal mesafe önlemleri ile 15 Haziran‘da sinema ve tiyatro salonları faaliyete geçecek.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir