Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series Kontrolcüleri Bozulma Problemleriyle Karşı Karşıya

Xbox Series Kontrolcüleri Bozulma Problemleriyle Karşı Karşıya

Xbox Series X/S kontrolcüleri kullanan birçok oyuncu, cihazlarda yaşanan problemlerden dolayı son zamanlarda şikâyetçi oldu.

Yeni nesil kontrolcülerdeki problemler PlayStation ile sınırlı kalmadı. Xbox’ın yeni nesil kontrolcülerini kullanan oyuncuların son zamanlardaki şikâyeti günden güne artıyor. Şikâyetler göz ardı edilemeyecek seviyeye ulaşınca Microsoft’tan da açıklama gecikmedi. Şirket, yaptığı açıklamaya göre durumun farkında ve aktif olarak bir çözüm arıyor.

Xbox Series S Alınır Mı?

The Loadout’un haberine göre denenen dört kontrolcüden bir tanesinde küçük bir ölü bölge bulunuyor. SK Lee kullanıcı adını kullanan bir oyuncu, kontrolcüsünün Y tuşunun bozulduğunu ve bunun özellikle FIFA’da kendisine problem yarattığını söyledi. Oyunda atakların en önemli parçası olan ve Y tuşuna basma sertliğinize göre hızı ayarlanan ara paslar teknik problemlerden dolayı atılamayınca oyun deneyimi çok kötü bir şekilde etkileniyor. Logitech F310’dan Xbox Series kontrolcüsüne geçen oyuncu, bu geliştirme oyun deneyimini kötü yönde etkileyince Logitech kontrolcüsünü kullanmaya geri döndüğünü açıkladı.

Neyse ki yeni nesil kontrolcülerde sorun yaşayan oyuncuların problemi Microsoft tarafından gayet kolay bir şekilde çözülüyor. Garanti konusunda sorun yaratmayan şirket, bazı oyuncuların raporlarına göre bozulduğu söylenen kolu geri istemeden bile yeni bir kontrolcü yolluyor. Microsoft’un kullanıcı dostu yaklaşımı, bu krizde dev teknoloji şirketini büyük bir eleştiri yağmurundan koruyacak gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni nesil Xbox Series kontrolcüleri için Türkiye fiyatı düşürülmüştü. Oransal olarak güzel bir indirim olsa da hâlâ yüksek olan fiyat oyuncuları pek de memnun edememişti.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir