Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series X/S Kontrolcülerinin Fiyatı 300 TL Düştü

Xbox Series X/S Kontrolcülerinin Fiyatı 300 TL Düştü

Yeni nesil Xbox Series X/S kontrolcülerinin fiyatı, Türkiye’deki teknoloji mağazalarında kalıcı olarak 300 TL değerinde düştü.

9. nesil Xbox kollarının fiyatında kayda değer bir düşüş görüyoruz. Xbox Series X/S kontrolcülerinin fiyatı, ürünlerin satışa sunulduğu an 999 TL iken şu an 699 TL. Eski nesle göre daha tırtıklı tutuş yerleri ve tetik tuşlarına sahip olan, kolda ekstra bir paylaşma butonu bulunduran kontrolcüyü Windows ve Android üzerinde Bluetooth aracılığıyla veya kablolu olarak sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Fiyat indiriminin sebebi ise dolar kurundaki ve ÖTV’deki düşüş olarak görülüyor.

Xbox Series S Alınır Mı?

Vatan Bilgisayar, Teknosa gibi önde gelen teknoloji mağazalarından satın alabilirsiniz. Dokuzuncu nesil Xbox kontrolcülerinin siyah, mavi ve beyaz versiyonları Türkiye’de satılıyor. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan kırmızı Pulse Red versiyonu ise henüz ülkemizde satışa sunulmadı. Aynı fiyata alabileceğinzi bir önceki nesil kontrolcülerde ise daha farklı renk seçeneklerine sahip olabiliyorsunuz.

Ürüne gelen kalıcı fiyat indiriminin kayda değer bir orana (yaklaşık %30) sahip olduğunu görsek de birçok oyuncu kolun yüksek fiyatından şikâyetçi. Zaten pahalıyken biraz daha az pahalı hâle gelen kontrolcü ne kadar kaliteli olsa da ülkemizde çok büyük bir kullanıcı kitlesine doğal olarak ulaşamıyor.

Microsoft, ülkemizin oyuncularına göre her ne kadar pahalı ürünler üretse de birçok kulvarda kaliteden ödün vermiyor. Geçtiğimiz günlerde segmentinin en iyisi olduğu iddia edilen Xbox Kablosuz Mikrofonlu Kulaklık Microsoft tarafından oyunculara tanıtılmıştı.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir