Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Yeni PS5 Modeli İddia Edilenin Aksine Çıkış Modelinden Daha Kötü Değil

Yeni PS5 Modeli İddia Edilenin Aksine Çıkış Modelinden Daha Kötü Değil

Digital Foundry’nin analizi yakın zamanda satışa sunulan revize edilmiş yeni PlayStation 5 modelinin iddia edilenin aksine orijinal modelden daha kötü olmadığını ortaya koyuyor.

Tartışmaların başlangıcında YouTuber Austin Evans‘ın birkaç hafta önce yayınladığı video yatıyor. Söz konusu videoda Evans, yeni PS5 modeli üzerinde birtakım testler yapmış ve revize edilen modelin çıkış modeline kıyasla daha çok ısındığını ve daha kötü olduğunu öne sürmüştü. Bu video ile Sony‘nin soğutma sisteminde değişikliğe giderek daha küçük bir heat sink yerleştirdiği görülüyordu.

Austin Evans yaptığı testte konsolun sadece sıcaklık çıkışı olan arka tarafını ölçmüş ve yeni PS5 modelinin çıkış modelinden ortalama 3 Celsius derece daha sıcak çalıştığını ortaya koymuştu. Bu video tepki çekmiş, bunun ardından Evans iddiasını bir adım öteye taşıyarak revize edilen PS5 modelinin ilk modele kıyasla “downgrade” olduğunu söylemişti.

VGC’nin haberine göre, yeni PS5 modeli olan CFI-1100 serisi için en kapsamlı analiz Digital Foundry‘den geldi. Gamers Nexus işbirliği ile hazırladığı analiz videosunda Digital Foundry‘den Richard Leadbetter, yeni modelin iç parçalarında değişiklikler yapıldığını belirterek “PlayStation 5’in eski ve yeni modeli arasındaki fark kısaca söylemek gerekirse minimal düzeyde.” dedi.

PS5 Sistem Güncellemesi SSD Depolama Desteği ve Birçok Yenilik Getiriyor

İki model arasındaki farkların göz ardı edilebilir olduğunun altını çizen Digital Foundry, Sony‘nin yeni PlayStation 5 modelinde sadece daha küçük bir heat sink parçasına geçiş yapmadığını, aynı zamanda anakart ve taban plaka üzerinde değişiklikler yaptığını ifade ediyor.

Digital Foundry, Gamers Nexus ile birlikte yürüttüğü analizler neticesinde yeni PS5 modeli için şu sonuca varıyor:

“Voltaj regülatörlerindeki sıcaklıkta iyileşme var, hafıza sıcaklığı bazı noktalarda daha iyiyken diğer durumlarda daha kötü (ancak genel olarak birkaç derecelik fark). Ana işlemci birkaç derece daha sıcakken, PS5’inizi iyi havalanan bir yere koyduğunuzu varsayarsak bunun endişe yaratacak bir durum olduğuna dair bir kanıt yok. 

“Evet, yeni PS5’in soğutucu tasarımı bazı açılardan basitleştirilmiş. Evet, iç sıcaklık sonuçları konsolun bazı durumlarda daha soğuk çalıştığını, diğer durumlarda ise daha sıcak olabildiğini gösteriyor. Yeni PS5 modelinin çıkış modelinden daha mı kötü yoksa daha mi iyi olduğu sorusu, son kullanıcı deneyimi açısından ikisinin de büyük ölçüde aynı olduğu şeklinde cevaplandırılabilir.”

PS4 Sistem Güncellemesi 9.00 Konsolu Kullanılamaz Hale Getiriyor

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir