Anasayfa > Sanat Haberleri > Yüzüklerin Efendisi Neredeyse Çıplak Hobbit Sahnesine Sahip Olacakmış

Yüzüklerin Efendisi Neredeyse Çıplak Hobbit Sahnesine Sahip Olacakmış

Yüzüklerin Efendisi çıplak hobbit sahneleri tartışmaları bir kez daha alevlendi. Açıklamaya göre orjinal filmlerde çıplaklık olması düşünülmüş.

The Late Show with Stephen Colbert isimli programa konuk olan Dominic Monaghan ve Billy Boyd bir süredir unutulmaya yüz tutan bir tartışmayı yeniden körükledi. Seride kafilenin iflah olmaz hobbitlerinden biri olan Pippin karakterine hayat veren aktör Billy Boyd, film çekimleri esnasında hobbitler arasında bir çıplaklık sahnesinin filme neredeyse koyulduğunu açıklayarak herkesi dumura uğrattı.

Boyd’un açıklamasına göre, bu sahne Yüzüklerin Efendisi: İki Kule filminde yer alacakmış. Sahnede, hobbitler bir aksiyon sahnesi esnasında düşerlerken bir dizi çalı çırpıya çarpacak ve bu çarpma sonunda nasıl olacaksa çıplak kalacaklarmış. Sekans bittikten sonra Merry Pippin’e “Amma da soğuk değil mi?” diyecek ve Pippin de ona karşılık olarak “Sarıl bana, Merry” diyecekmiş.

Yüzüklerin Efendisi İzleme Sırası – Hangi Sırayla İzlenir?

Yüzüklerin Efendisi serisi oldukça aile dostu bir seri olarak nitelendiriliyor. Her ne kadar içinde bazı şiddet öğelerini barındırsa da, ciddi anlamda grotesk tarafı olmayan film milyonlar tarafından sevilerek izlendi. Çıkacağı dönemde hali hazırda “aile dostu” olarak pazarlanan ve böyle bir kitleye hitap etmesi amaçlanan filmde neredeyse böyle bir sahne olacağı bilgisi oldukça şaşırtıcı.

Daha şaşırtıcı olan ise, bu tartışmanın ilk hobbit çıplaklık tartışması da olmaması. Hobbit serisi, Yüzüklerin Efendisine göre çok daha olgun ve ciddi konuları işliyor. Bu serilerin çekiminde çıplaklık gündeme gelmiş ve hayranlardan çok ciddi tepkiler almıştı. O tepkiler akla gelince, orjinal seride böyle bir sahne yapmaktan son anda vazgeçilmiş olmasıyla ciddi bir hayran tepkisinin de önüne geçilmiş olmuş.

Yüzüklerin Efendisi çıplak hobbit izlemek için açılan bir film değil. Tolkein’in bilim kurguda bir devrim niteliğinde olan kitabının beyazperde uyarlamasının böyle bir sebepten tartışma konusu olması serinin edebi dehasını gölgede bırakabilirdi. Bu anlamda sahneden, hele ki böyle tuhaf bir tanesinden, son anda vazgeçilmiş olması bize sorarsanız hayırlara vesile olmuş.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir