Anasayfa > Sanat Haberleri > Eddie Redmayne J.K Rowling’i Tweetlerini Eleştirdi

Eddie Redmayne J.K Rowling’i Tweetlerini Eleştirdi

J.K Rowling’in Twitter üzerinde sergilediği transfobiye son eleştiri, Fantastik Canavarlar serisinin yıldızı Eddie Redmayne’den geldi. Detaylar haberimizde.

Harry Potter dünyada ne kadar seviliyorsa, J.K. Rowling‘in Twitter hesabından da o kadar nefret ediliyor. Serinin yazarı bugüne kadar Twitter’da oldukça aktif ve bugüne kadar oldukça tartışılan açıklamalarda bulunmaktan çekinmedi. Harry Potter dünyası ile ilgili bilgilerden, siyasete kadar bir çok konuda konuşan J.K. Rowling, bir çok hayran tarafından eleştiriliyor.

Harry Potter Leak’leri Gerçek Mi?

Bu eleştirilere katılan en son isim ise Fantastik Canavarlar serisinde başrolü oynayan Eddie Redmayne oldu. Fantastik canavarlara olan sevgisi ve bilgisiyle geek aleminin gönlüne taht kuran Newt Scamander karakterini canlandıran oyuncu, J.K. Rowling’in transfobik tweetlerini eleştirdi.

Bu J.K. Rowling’in LGBT komünitesini ilk sinirlendirişi değil. Daha önce de yorumlarıyla bir çok transseksüeli çileden çıkaran Rowling, Harry Potter filmlerinde Cho Chang‘i canlandıran Katie Leung, ve Harry Potter’ı canlandıran Daniel Radcliffe tarafından eleştirilmişti. Eddie Redmaybe ise konuyla ilgili şunları söyledi.

Harry Potter Filmlerinin En Etkileyici Anları

“Jo’nun yorumlarına katılmıyorum. Trans kadınlar kadındır, trans erkekler de erkektir, ve non-binary yönelimler de geçerlidir. Bir komünitenin adına asla konuşmak istemem, ancak biliyorum ki, benim sevgili transseksüel arkadaşlarım ve iş arkadaşlarım sürekli kimliklerinin sorgulanmasından yoruldular. Bu sorgulama çoğu zaman şiddete ve istismara sebep oluyor. Sadece hayatlarını huzur içinde yaşamak istiyorlar ve artık onlara izin vermenin zamanı geldi. “

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir