Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Jahrein – Kemal Kılıçdaroğlu Yayınında Neler Konuşuldu?

Jahrein – Kemal Kılıçdaroğlu Yayınında Neler Konuşuldu?

Ünlü yayıncı Jahrein, Twitch kanalında CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir yayın yaptı. Peki bu yayında neler konuşuldu?

Jahrein’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlayacağı yayının detayları geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Bunun ardından gençler gözünü Jahrein’in kanalına dikmişti. Beklenen yayın gerçekleşti ve oldukça olumlu tepkiler almayı başardı. Peki bu yayında neler söylendi? Yayın ne kadar izlendi? CHP’nin oyunculara, gençlere olan vaatleri neler?

Jahrein – Kemal Kılıçdaroğlu Yayın Detayları

Jahrein’in yayınındaki anlık izleyici sayısı yaklaşık 320.000’e kadar ulaştı. Bu, çok yüksek bir sayı olmakla birlikte pqueen’in Mansur Yavaş ile yaptığı yayının 5.000 altında kaldı. Bir ana muhalefet liderinin katıldığı, bu konseptte olma özelliğiyle dünyada ilk olan yayın, Türkiye rekorunu kırmaya çok yaklaşsa da başaramadı. Yine de siyasilerin bu arenada gençlerle birlikte olma çabası bizi çok mutlu ediyor.

KKHA Nedir? – KKHA Ne Demek?

Ekrem İmamoğlu ve Can Sungur bu yayın kapsamında sohbette yüzer abonelik hediye etti. Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın yayını izlemesi ve İmamoğlu’ndan gelen destek ise dikkat çekti. Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Twitch camiasına katılan siyasiler kervanına girmişti. İBB başkanı, Zor Sor programını Spor İstanbul Gençlik Festivali kapsamında yaparak Twitch’te gençlerin konuğu olmuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin iktidara gelmesi durumunda gençleri ilgilendiren problemlere nasıl yaklaşacakları hakkında konuştu. PayPal, Booking ve Uber ile masaya oturacaklarını ifade eden ana muhalefet lideri, biz oyuncular ve gençler için de iddialı bir vaatte bulundu. Kimliğini gösteren gençlere konsol, telefon gibi elektronik cihazlar alırken KDV ve ÖTV’de indirim yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, yurt problemini çözeceğini de belirtti.

Ana muhalefet lideri, teknoloji konusunda bir etkileyici vaatte daha bulundu. Kılıçdaroğlu, hızlı internetin önündeki bürokratik engelleri kaldıracaklarını, özel sektöre alan tanıyacaklarını belirtti.

“Geniş bant internet yaygınlaşacak. Kamu, özel sektörün önündeki engelleri kaldırsın, bunlar çok hızlı gelişir. Bir yatırım için bir çok yerden izin gerekiyor. Bürokratik engelleri kaldıracağız.”

Kılıçdaroğlu, yayın boyunca ifade özgürlüğüne dikkat çekti ve gençlerin yaptıkları eleştirilerden, sosyal medya paylaşımlarından dolayı cezalandırılmayacağını söyledi.

Eğer kaçırdıysanız veya tekrar izlemek istiyorsanız yayının tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir