Anasayfa > Sanat Haberleri > Nomadland Filminin Yeni Fragmanı Yayınlandı

Nomadland Filminin Yeni Fragmanı Yayınlandı

Bu yılın en başarılı işlerinden biri diyebileceğimiz Nomadland filminin yeni fragmanı yayınlandı. Jessica Bruder’in ‘Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century-21. Yüzyıl Amerikası’nda Hayatta Kalmak’  isimli kitabından uyarlanan filmin fragmanı ve konusuyla ilgili detaylar haberimizde. 

Yönetmeliğini Chloe Zhoa‘nun yaptığı filmin, 39. İstanbul Film Festivalinde beyazperdede izleyiciyle buluşması planlanıyordu ancak pandemi dolayısıyla ertelenmişti. Nomadland, daha önce Venedik ve Toronto Film Festivaline katılmış,  Venedik‘ten Altın Aslan, Toronto‘dan ise ‘Halkın Seçim Ödülü’nü alarak epey başarılı bir prömiyer yapmıştı. Şimdi ise Oscar Film Festivalinden ‘En İyi Film Ödülü’ nü alması beklenen favori adaylardan biri olarak görünüyor.

Frances McDormand

The Rider filmi ile ün kazanan yönetmen Chloe Zhao, Nomadland‘de ilginç bir şey yaparak filmin oyuncu kadrosuna gerçek hayatta oyunculuk deneyimi olmayan insanlar aldı. Ancak kendi hayatını da bir göçebe olarak yaşayan Linda May, ve diğer yan karakterler rollerine çok iyi uyum sağlamışa benziyor. Sonuçta kendi hikayelerini oynuyorlar. Başrolde ise tecrübeli oyuncu Frances McDormand’ı  görüyoruz. Ona Charles Swankie ve Good Night and Good Luck filminden tanıdığımız David Strathairn eşlik ediyor.

Nomadland filminin yeni fragmanı bize, ekonomik krizde her şeyini kaybettikten sonra karavanıyla yollara düşen Fern‘in hikayesine dair ipuçları veriyor . Hayatı boyunca maddi manevi pek çok kayıp yaşamış kahramanımız batı Amerika kasabalarında kendine yeni dostluklar edinerek ilerlerken her gittiği yerde basit ama yaşamaya değer şeyler deneyimliyor. Fragmanda şunu duyuyoruz;

“Babam hep şöyle söylerdi ‘yaşananlar hatırlanır’, ama ben hayatımın çoğunu bir şeyleri hatırlayarak geçirdim…”

Filmin atmosferi bizi şimdiden kendi içine çekiyor. Bakalım siz neler hissedeceksiniz. Şimdiden iyi seyirler.

Hakkında Ayşe Nur Alagöz

Bazen yazar, bazen yazmaz bir 46'lık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir