Anasayfa > Sanat Haberleri > Peter Jackson’dan Ian Holm’a Veda

Peter Jackson’dan Ian Holm’a Veda

19 Haziran’da 88 yaşında hayata gözlerini yuman, Yüzüklerin Efendisi Ian Holm, serinin yönetmeni Peter Jackson tarafından Facebook’ta anıldı.

Geçtiğimiz günlerde hayata 88 yaşında veda eden ünlü aktör Ian Holm, birlikte çalıştığı kişiler tarafından da unutulmadı. Ian Holm, en çok Yüzüklerin Efendisi kitap serisinin sinema adaptasyonunda Bilbo Baggins karakterini canlandırması ile tanınıyordu. Serinin yönetmeni Peter Jackson, Facebook üzerinden bir taziye mektubu yayınladı. Jackson, mektupta Ian Holm’un karakterinden ve birlikte yaşadıkları anılardan bahsetti.

Sir Ian Holm Hayatını Kaybetti

Mektubuna, “Sir Ian Holm’un vefatından dolayı büyük üzüntü duyuyorum” sözleriyle başlayan aktör, Ian Holm’la tanıştığında hissettiklerinden bahsetti:

“2000 yılının ilk aylarında, Yüzük Yoldaşlığı filminin Bilbo sahnelerini çekmeye başlamıştık. Bu derece saygı duyulan bir aktörle birlikte çalışacak olmaktan dolayı oldukça endişeliydim, ama o beni hemen rahatlattı. Bag End setinin ilk gününde, beni kenara çekti ve her sahnede farklı bir şeyler deneyeceğini ,ama beş altı seferden sonra istediğimi vermezse ona daha talimatlar vermemi söyledi.”

Peter Jackson’ın mektubunun öne çıkan diğer kısımlarından bir anı ise şu şekilde:

” Bilbo’nun 3-4 yaşlarındaki çocuklara hikayelerini anlattığı sahneyi çekecektik. Önce Ian’ın hikayeyi anlattığı sahneyi çektik. Ama aynı zamanda çocukların hikayeye tepki verdiği sahneleri de çekmemiz gerekiyordu. Bu yaştaki çocuklar çok çabuk sıkılırlar. Ian ve ben fark ettik ki, eğer onları yerlerinde tutmak istiyorsak aynı hikayeyi anlatıp duramazdık..

ian holm peter jackson

.. Çocukların dikkatini toplamak için, hikayeye her seferinde yeni detaylar eklemeyi teklif ettim. Yani fazladan bir şeyler uydurmayı. Bize hikayenin özünü anlattığı sürece sorun yoktu. Ona, bunun için endişelenmemesini ve benim kalanını edit odasında halledeceğimi söyledim.. 

.. Ancak kameraları hızlıca hareket ettirirken, çocukların da yerlerinde durmaları gerekiyordu. Bir film setinde hızlıca kelimesi 15-20 dakika anlamına gelir. Bu işler olup biterken ve kameralar çalışmıyorken, Ian’a çocukları eğlendirmemiz gerektiğini söyledim. Ondan çekimler arasında çocuklara başka hikayeler anlatmasını rica ettim. Ian tam da böyle yaptı. Bir iki saat sonra gereken her şeyi elde etmiştik..

Çekimler bittiğinde Ian hayatında hiç bu kadar çok çalışmadığını söyledi.”

Lord of the Rings Online Oyuncuları Sir Ian Holm’u Andı

Peter Jackson mektubunda Ian Holm’un Parkinson hastalığından da bahsetti. Yönetmenin anlattığı kadarıyla, Hobbit serisinin çekimleri başladığında, Ian Holm’un Bilbo Baggins’in yaşlılığını canlandırmasını ummuşlar. Ancak aktör bu sırada Parkinson hastalığına yakalanmış ve artık sözlerini hatırlayamadığı için, sessizce emekliliğe ayrılmış. Yani Yeni Zelanda’ya uçup bu sahneleri çekmesi mümkün değilmiş.

ian holm peter jackson

Yönetmen bunun üzerine, sahneleri aktörün Londra’daki evinde çekmeyi teklif etmiş. Ian Holm onun için oldukça zorlayıcı olacak bu işi, yönetmeni kırmamak için kabul etmiş ve sahneler bu şekilde çekimiş.

Sir Ian Holm’a Yüzüklerin Efendisi’nin en ilginç karakterlerinden biri olan Bilbo Baggins’i canlandırırken verdiği harika performans için teşekkür ediyor ve tıpkı filmin sonunda olduğu gibi, daha iyi bir yere gitmiş olmasını diliyoruz.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir