Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PlayStation Discord ile Ortaklık Anlaşmasını Duyurdu

PlayStation Discord ile Ortaklık Anlaşmasını Duyurdu

Hiç beklenmedik bir hamle ile Sony, artık Discord ile birlikte çalışacağını ve nasıl bir ortak anlaşmalarına sahip olacaklarını halka duyurdu.

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen Microsoft firmasının Discord‘u satın almaya yönelik görüşmeleri pek de iyi sonuçlanmamıştı. Bağımsız kalarak dış firmalara herhangi bir şekilde satılmayacağı kararını alan Discord, Sony tarafından gelen ve hiç beklenmeyen bir duyuru ile bir ortaklık oluşturulduğunu ilan etti. Sony‘nin CEO’su olan Jim Ryan, önümüzdeki sene başlarında başlayacak olan ortaklıkları ile Discord‘un yaygın kullanılan iletişim özelliklerinin PlayStation‘da bulunan sosyal ekosistem ile birleşeceğini söyledi.

Jim Ryan‘ın Sony Interactive Entertainment sitesinde yayınladığı yazıda Discord ile anlaşmalarının ne kadar önemli olduğuna şu şekilde dikkat çekti:

Tüm dünyadan oyuncuları birbirleriyle bağlamanın, onlara yeni arkadaşlıklar ve topluluklar edindirmenin yanı sıra eğlenceli deneyimlerini ve hiç unutamayacakları anıları paylaşmanın yeni yolları için PlayStation platformu olarak sürekli bir arayış içerisindeyiz. Bu yüzden de dünyada her ay 140 milyon kullanıcı tarafından kullanılan Discord ile ortaklığımızı ilan etmekten mutluluk duyuyoruz. Ortaklarıyla konuştuğum ilk andan itibaren oyunlara olan sonsuz ilgilerinden ve arkadaşların yanı sıra toplulukları da bir araya getirmenin yeni yollarını aramak gibi ortak bir amaca sahip olmamızdan çok etkilendim. Oyunculara topluluk oluşturmalarına ve oyunlarından keyif almalarına olanak tanımak yaptığımız işin temelini oluşturuyor. Bu yüzden de bu yolculuğa dünyanın en popüler haberleşme platformlarından biriyle başlayacağımız için çok heyecanlıyız.

Ryan, Discord uygulamasının önümüzdeki yılda PlayStation konsollarına ve aynı zamanda mobil uygulamasına geleceğini de söyledi. Bu da demek oluyor ki oyuncular arkadaşlarıyla daha kolay bir şekilde iletişim kurabilecek.

Diğer bir yandan Sony‘nin Discord‘a yatırım yaptığını söyleyen Jim Ryan ile Discord‘un gelecekte nasıl bir mali değere sahip olabileceğini tahmin edebiliyoruz. Cross-platform ile arkadaşlarıyla oynamak zorunda olan birçok oyuncu bu haber ile gülümseyecek gibi duruyor. Discord uygulamasında bulunan arkadaşlarına yayın açma ve onlarla müzik dinleme gibi özelliklerin de PlayStation platformuna gelmesiyle birlikte oyun oynamanın bir seviye daha ileri atlayabileceğini söyleyebiliriz.

Hakkında Bekircan Kırçiçek

21 yaşında ve oyun yelpazesi geniş, tür ayırt etmeksizin oynayıp deneyimlemeye çalışan, keyfine oynayan bir yabancı dil öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir