Anasayfa > Oyun Haberleri > Take Two, 3 Oyununun Remastered / Remake Versiyonunu Yapacak

Take Two, 3 Oyununun Remastered / Remake Versiyonunu Yapacak

Rockstar Games’i de bünyesinde barındıran Take-Two Interactive, önümüzdeki 2 mali yıl içerisinde 3 adet kimliği şimdilik belirsiz oyununun remake/remasterini yayımlayacak.

Önümüzdeki mali yıl için 2021’in ilk çeyreğinde yaptığı kar/zararları gösteren bir sunum gerçekleştiren Take-Two, 2022 ve 2023 yılı planlarından bazı detayları paylaştı. Sunumda yer alan Gerçekçi Temel, Indie, Mobil ve Geçmiş Oyunların Yeni İterasyonları kategorilerinden sonuncusu, slaytları okuyan oyuncuların en çok ilgisini çeken kısım oldu.

Farklı platformlara çıkarılacak eski oyunların yanı sıra remaster/remake’leri de içeren bu kategoride 6 oyun listelendi. Bunlardan üçünü biliyoruz: Birincisi GTA 5‘in yeni nesil konsollara çıkışı, ikincisi GTA Online’in bağımsız ve tek sürümü, üçüncüsü ise Kerbal Space Program‘ın yine yeni nesil Xbox Series ve PlayStation 5’e çıkışı olacak.

Rockstar games

Kalan 3 oyunun kimliği ise şimdilik belirsiz. Tabii çok heyecanlanmadan önce bu 3 oyunun 1-2 nesil önceki konsollarda çıkan GTA 4 gibi grafiksel olarak hala iyi seviyede olan oyunların ufak iyileştirmeler ile yeni nesile çıkışı olabileceğini de akıllarda bulundurmak gerek, lakin 2021’in başlarında online alışveriş sitesi Amazon‘da GTA 4 Complete Edition’un PlayStation 5 sürümü için bir listeleme keşfedilmişti.

Take-Two’nun sahip olduğu stüdyolara ve bu stüdyoların oyunlarına bakacak olursak, bu serilerden en az birinden bir remaster göreceğiz gibi görünüyor.

2K Games: Borderlands, Civilization, Bioshock, Mafia, XCOM, Spec Ops: The Line, Duke Nukem, The Darkness.

Rockstar Games: GTA (3, Liberty City Stories, Vice City, Vice City Stories, San Andreas, Chinatown Wars ) Red Dead Redemption – Red Read Revolver, Max Payne 1-3, Bully, Midnight Club, Manhunt 1-2, L.A Noire.

Remastered / Remake Nedir? Farkları Neler?

Bu kadar seçenek olmasına rağmen, çoğu oyuncunun istediği elbette Rockstar’ın ”3D Era” olarak bilinen GTA üçlemesini (3, Vice City ve San Andreas) hepsini birden remasterlaması. Buna işaret eden bazı şeyler de var: Rockstar, mayıs ayında GTA 3’ün 20. yaşı kutlamaları için hayranların bazı sürprizlere hazır olmasını söylemişti. Dahası, geçtiğimiz ay birçok GTA Vice City ve San Andreas modları Take-Two tarafından kaldırtılmıştı.

İkonik GTA üçlemesinin remaster’lanması halinde, Vice City Stories ve Liberty City Stories gibi ek oyunları da tek bir pakette görmemiz mümkün olabilir. Bilindiği üzere, Rockstar benzer bir hamleyi GTA 4 ile yapmıştı. GTA 4, tüm ek paketleri ile birleştirilerek Complete Edition adı altında yeniden yayınlamıştı.

Siz hangi oyunun remaster’lanacağını düşünüyorsunuz, veya hangisini isterdiniz?

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir